רוצה לוודא שהעסק שלך מתנהל באופן יעיל וחכם, מנהל את כל הספרים בצורה תקינה ובשורה התחתונה, חוסך כמה שיותר?
מלאו פרטים עכשיו וניצור קשר בקרוב!
למידע וייעוץ מקצועי



    למידע נוסף וייעוץ מקצועי >
    למידע נוסף וייעוץ מקצועי X
    השאירו פרטים ונשמח לחזור אליכם



      רילוקיישן ליוון

      רילוקיישן ליוון
      תוכן עניינים

      האם אתה שוקלים רילוקיישן ליוון? אם כן, יש הרבה דברים שכדאי להביא בחשבון החל במסמכים, בניירת ובוויזה, דרך עדכון רשות המיסים וכלה בהבנת התרבות היוונית ובהיערכות לשינוי באורחות החיים. רילוקיישן לאתונה, בירת יוון, היא הזדמנות מצוינת אם אתם חולמים על בית פרטי, קריירה משגשגת או על סגנון חיים חדש לגמרי. הגירה ליוון מומלצת גם לרווקים בחיפוש אחר רמת חיים איכותית וגם לזוגות עם ילדים בחיפוש אחר שיפור המצב הכלכלי. בין שאתם יוצאים לרילוקיישן לתקופה קצרה, ובין שאתם יוצאים לרילוקיישן לתקופה ארוכה, אתם צריכים לעמוד בדרישות של הרשויות כאן, בארץ, וגם ביוון, ולכן מומלץ מאוד להתחיל את המסע במשרדו של רואה החשבון שלכם.

      מתכננים רילוקיישן? משרדינו מציע ייעוץ והכוונה לרילוקיישן לכל מקום בעולם

      מוכנים לצאת לדרך? הינה כל מה שאתם צריכים לדעת על רילוקיישן ליוון ועל תהליך התכנון שלו.

       

      נתונים מעניינים על יוון
      בירה אתונה
      אוכלוסייה 10.3 מיליון
      ערים גדולות אתונה, סלוניקי, פטרה, הרקליון, לריסה
      שפה רשמית יוונית
      שטח 131,957 קמ"ר (פי 6 משטח ישראל)
      מטבע אירו (€)
      צורת ממשל רפובליקה פרלמנטרית דמוקרטית
      חברות באיחוד האירופי מאז 1981
      תמ"ג (כולל) $222 מיליארד – מקום 50 בעולם
      תמ"ג לנפש $21,000 בשנה
      אקלים ים-תיכוני – קיץ חם ויבש, חורף מתון וגשום
      אזור זמן GMT+2 (שעון חורף), GMT+3 (שעון קיץ)
      קוד חיוג בינלאומי +30
      דת עיקרית נצרות אורתודוקסית יוונית (90% מהאוכלוסייה)
      מספר איים כ-6,000 (מתוכם כ-227 מאוכלסים)
      אורך חופים 13,676 ק"מ
      תוחלת חיים ממוצעת 82.2 שנים
      שיעור אנגלית כ-51% מהאוכלוסייה דוברת אנגלית כשפה שנייה

       

      הגירה ליוון

      רילוקיישן ליוון הוא צעד גדול, וחשוב להבין את היסודות שלו לפני שיוצאים לדרך. הנה כמה נקודות חשובות שכדאי להביא בחשבון בעת תכנון הרילוקיישן.

      1. דרישות – ישנם קריטריונים מסוימים שעליכם לעמוד בהם, כדי להיות זכאים לוויזה ליוון. בדרך כלל הם כוללים דרכון בתוקף וטופס בקשה מלא. ייתכן שיידרשו גם מסמכים אחרים כמו בדיקת רישום פלילי או ראיות לאיתנות כלכלית שתתמוך בשהותכם.
      2. אשרות כניסה ליוון – יש סוגים שונים של אשרות שזמינות לכל מי שמעוניין לעשות רילוקיישן ליוון. האשרות העיקריות הנדרשות ביוון הן ויזת עבודה, ויזת לימודים, ויזת זהב וויזת איחוד משפחות. תוכלו לקבל מידע נוסף על הדרישות הספציפיות לכל אשרה משגרירות יוון בארץ.
      3. זמני טיפול – לאחר הגשת המסמכים הדרושים ייתכן שתעבור חצי שנה עד שבקשתכם תטופל. לכן חשוב לתכנן את הרילוקיישן מראש ולהגיש מועמדות לשגרירות יוון בארץ כחצי שנה לפני המועד המתוכנן למעבר.
      4. דרישת תושבות – אם ברצונכם להישאר ביוון יותר משישה חודשים, תצטרכו להגיש בקשה לאישור שהייה. זה דורש תיעוד נוסף ותהליך עיבוד שעשוי להימשך מספר שבועות. לאחר שתקבלו אישור שהייה, תוכל לשהות ביוון עד חמש שנים.
      5. אזרחות – תהליך קבלת אזרחות יוונית יכול להימשך מספר שנים, ולכן כדאי לפנות לשגרירות יוון בארץ ולקבל מידע נוסף על כך.

       

      הגירה ליוון

       

      יתרונות וחסרונות של רילוקיישן ליוון

      יתרונות
      חסרונות

       

      ויזה ליוון

      בין שאתם מעוניינים לעשות הגירה ליוון, ובין שאתם מעוניינים להגיע ליוון לצורכי לימודים, עבודה או פנאי, תצטרכו להגיש בקשה לוויזה. יש כמה סוגים של ויזות שזמינות למהגרים, והוויזה המתאימה תונפק לכם לפי הצרכים שתפרטו בבקשה לוויזה.

       

      אם אתם מתכננים לעבוד ביוון, תצטרכו להוציא אשרת עבודה. תהליך הגשת הבקשה שונה לאזרחי מדינות השייכות לאיחוד האירופי, ולאזרחי מדינות שאינן שייכות לאיחוד האירופי. כיוון שישראל איננה חברה באיחוד האירופי, תצטרכו להגיש בקשה לאשרת שהייה נוסף לבקשה לוויזה. ייתכן שתצטרכו להציג חוזה עבודה תקף, להוכיח כישורים ולספק נתונים על יכולת כלכלית.

       

      אם אתם מגיעים ליוון לצורכי לימודים, תצטרכו להגיש בקשה לאשרת לימודים. תהליך הבקשה לאשרת לימודים דומה לזה של אשרת עבודה, אך תצטרכו לספק מכתב קבלה מהאוניברסיטה שבה אתם מתכננים ללמוד. כמו כן תצטרכו להוכיח שיש לכם די משאבים כספיים כדי לפרנס את עצמכם בזמן הלימודים.

       

      כדאי לדעת שממשלת יוון מציעה תוכנית ויזה מיוחדת המכונה 'ויזת זהב'. ויזת הזהב מאפשרת לזרים לקבל תושבות ביוון אם הם משקיעים 250,000 יורו לפחות בנדל"ן או בעסקים במדינה. תוכנית ויזת זהב נועדה למשוך משקיעים זרים ליוון והוכחה כמוצלחת למדי. אם אתם מעוניינים באפשרות הזאת, עליכם לפנות לשגרירות יוון או להיכנס לאתר הרשמי של משרד ההגירה של יוון.

       

      לא משנה איזו ויזה תבקשו, חשוב שתזכרו שתהליך הבקשה יכול להימשך מספר שבועות ואף כמה חודשים. לכן כדאי להגיש את הבקשה מוקדם ולעשות את כל מה שנדרש מבעוד מועד.

       

      למה צריך לצפות ביוון?

      אם אתם מגיעים ליוון בפעם הראשונה, ההלם התרבותי שלכם יתחיל במחסום השפה. אומנם יוונית היא השפה הרשמית ביוון, אך בערים הגדולות אפשר להסתדר היטב באנגלית. עם זאת, באזורים כפריים אנגלית איננה מדוברת, וייתכן שתתקשו להסתדר בהם. לכן כדאי שתתאמצו ללמוד כמה מילים בסיסיות ביוונית וכמה משפטים לפני שתגיעו ליוון.

       

      הפתעה נוספת עשויה להיות יוקר המחיה ביוון. אף שהשכר הממוצע ביוון נמוך, מחירים של מצרכים בסיסיים יכולים להיות גבוהים מאוד. כדאי שתתייעצו עם ישראלים שחיים ביוון או עם רואה החשבון שלכם בתהליך תכנון הרילוקיישן כדי שיהיה לכם מושג למה לצפות.

       

      ליוונים יש כמה מנהגים תרבותיים ייחודיים שכדאי להיות מודעים אליהם. ראשית, הם גאים מאוד בארצם, בתרבותם ובמורשת שלהם, והכנסת אורחים היא ערך עליון בשבילם. חשוב להתנהג אל המקומיים בכבוד ולהיות פתוחים ומנומסים באינטראקציה איתם.

       

      שנית, נסו להתלבש בצניעות אם אתם מבקרים בכנסיות או באתרים דתיים ולאומיים.

       

      ולבסוף, לאחר שתגיעו ליוון, הקדישו זמן כדי להכיר את אזור מגוריכם ונסו לגלות מה מייחד אותו. היוונים נלהבים מאוד מהתרבות שלהם ומסורים לאורחות חייהם, אז יש לכם הרבה מה ללמוד ולחקור.

       

      רילוקיישן לאתונה ליוון יכול להיות תהליך מאתגר, אבל בזכות המחקר המקיף והתכנון המקדים אתם יכולים להתנסות בחוויה מדהימה.

       

      רילוקיישן לאתונה

       

      כך תתאקלמו היטב ביוון

      תהליך התאקלמות ביוון יכול להיות מורכב. הנה כמה טיפים שיעזרו לכם ולמשפחתכם ליהנות מרילוקיישן חלק:

      1. למדו קצת יוונית – אף שרוב האנשים באזורים העירוניים מדברים אנגלית, כדאי לדעת כמה ביטויים יווניים בסיסיים. ידיעת השפה תעזור לכם להתמודד עם מצבים יום-יומיים כמו נסיעות, קניות ואינטראקציה עם המקומיים.
      2. התחברו לקהילה – השתתפו באירועים מקומיים, צרו קשר עם ישראלים שגרים ביוון או הצטרפו לשיעורי יוונית. זה יעזור לכם להכיר חברים ולהעמיק את הידע על התרבות היוונית.
      3. טיילו בארץ – נצלו את הבית החדש שלכם כדי להתוודע לחופים המדהימים, לאתרים ההיסטוריים וליופי הטבעי של יוון. בקרו באזורים שונים במדינה והבינו מה עושה אותה כל כך מיוחדת.
      4. ארגנו את הניירת שלכם – חשוב לסדר את כל הניירת לפני המעבר ליוון ובשבועות הראשונים לרילוקיישן. זה כולל תיוק אשרות השהייה, רישום במשטרה המקומית ופתיחת חשבון בנק.
      5. הבינו את מערכת הבריאות – ודאו שאתם מכירים את מערכת הבריאות ביוון לפני הרילוקיישן. ייתכן שתצטרכו להגיש בקשה לביטוח בריאות או להירשם לתוכנית ביטוח הבריאות הלאומי של יוון (ESY).
      6. רילוקיישן עם הילדים – במידה ואתם עושים רילוקיישן עם ילדים, בחרו את בית הספר לילדים לפני שאתם בוחרים את מקום המגורים, מכיוון שבתי הספר ביוון קשורים לאזור המגורים.
      7. היעזרו בישראלים מקומיים – לתיווך בינכם לבין בעלי נכסים וקבלו מהם מידע על שכונות מומלצות.
      8. רכשו כרטיס SIM מקומי – מאחד המפעילים הסלולריים הגדולים ביוון – Nova או Vodafone.

      כך תהיו מוכנים לרילוקיישן ותוכלו ליהנות מכל מה שיש ליוון להציע.

       

      דיור ביוון

      בכל הנוגע לדיור, האפשרות הטובה ביותר היא לשכור דירה. מחירי השכירות משתנים מאזור לאזור ותלויים בגודל הבית שאתם מחפשים. באופן כללי מחירי השכירות בערים גדולות כמו אתונה וסלוניקי גבוהים יותר ממחירי השכירות בעיירות קטנות או באזורים כפריים. הביאו בחשבון את עלויות נוספות כמו שירותים, מיסים ועמלות בעת החיפוש אחר דירות או בתים ביוון.

       

      תכננו מראש את הרילוקיישן ותוכלו למצוא דיור בקלות. הגדירו את התקציב שלכם ובדקו אילו מגורים זמינים באזור הרצוי לכם. תוכלו לחפש הזדמנויות דיור טובות עוד לפני שתצאו מישראל. עם קצת התמדה ומזל תוכלו להגשים את החלומות שלכם.

       

      אפשרויות תעסוקה ביוון

      באשר לתעסוקה ביוון, יש לציין ששיעורי האבטלה במדינה גבוהים. אנשים רבים ביוון בוחרים בעיסוקים עצמאיים – בעבודה כפרילנסרים או בניהול עסקים קטנים.

      אם אתם מעוניינים לעבוד כשכירים, חפשו תפקידים בענף התיירות או בתחומים הקשורים קשר הדוק לתחום ההתמחות שלכם. כמו כן שפה זרה היא יתרון, שכן לחברות בין-לאומיות רבות יש משרדים ביוון אז אם אתם שולטים באנגלית, לא צריכה להיות לכם בעיה. קיימות אפשרויות תעסוקה שונות לישראלים ביוון:

      1. עבודה בחברות בינלאומיות – חברות בינלאומיות רבות מעסיקות ישראלים רבים במוקדי שירות לקוחות בשפות שונות, ביניהן עברית.
      2. עבודה בתחום התיירות – תעשיית התיירות הגדולה ביוון מאפשרת לישראלים רבים להתפרנס בתחומים כמו השכרת נכסים לתיירים, הדרכת טיולים בעברית ועוד.
      3. המשך עבודה מרחוק מול השוק הישראלי – עבודה מרחוק הפכה לנפוצה מאז מגפת הקורונה, ומאפשרת לישראלים להמשיך לעבוד עבור חברות ישראליות תוך כדי מגורים ביוון.

       

      רילוקיישן ליוון - המדריך המלא

       

      מערכת החינוך ביוון

      מערכת החינוך ביוון כוללת שני שלבים – החינוך היסודי שנמשך ארבע שנים, והחינוך התיכוני שנמשך שלוש שנים. כל התלמידים ביוון נדרשים ללמוד בבית ספר מגיל שש ועד לסיום לימודיהם התיכוניים בגיל שש עשרה.

       

      גנים, בית ספר יסודי וחטיבת ביניים

      החינוך היסודי מתחלק לשלוש רמות – גן, בית ספר יסודי וחטיבת ביניים:

      1. בגן מלמדים את התלמידים כישורי קריאה וכתיבה בסיסיים ומכירים מושגים במתמטיקה, מדעים, מוזיקה ואומנות.
      2. בית הספר היסודי מתמקד בקידום מיומנויות ומקנה ידע בשפה זרה ובנושאים מתחום מדעי החברה.
      3. בחטיבת הביניים התלמידים לומדים בקורסים מתקדמים במתמטיקה ובמדעים ומתכוננים ללימודים בתיכון.

       

      תיכון – בית ספר כללי, בית ספר מקצועי ובית ספר טכני

      החינוך התיכוני מציע לתלמידים שלושה סוגים של בתי ספר – בית ספר כללי, בית ספר מקצועי ובית ספר טכני:

      1. בתי ספר כלליים מספקים את לימודי הליבה – מתמטיקה, מדעים, שפה זרה, ספרות ומדעי הרוח.
      2. בתי ספר מקצועיים מספקים תוכניות לימוד מיוחדות ומתמקדים במיומנויות מקצועיות כמו נגרות, בנייה, מכונאות וחקלאות.
      3. בתי ספר טכניים מתמחים בנושאים הקשורים לעסקים כמו חשבונאות ומימון.

      התלמידים ביוון חייבים גם להשלים שנתיים נוספות של לימוד כתנאי לקבלה לאוניברסיטה. התוכנית הלימודית כוללת מבחר קורסים שמכינים אותם להשכלה גבוהה. התלמידים יכולים גם להירשם לתוכנית מיוחדת שתכין אותם לבחינות הסמכה מקצועיות. ליוון יש היסטוריה ארוכה של חינוך איכותי, והיא עשתה צעדים חשובים בשנים האחרונות כדי להבטיח שלכל התלמידים תהיה גישה להשכלה בסיסית וגבוהה. המדינה מתחייבת ליצור סביבה חינוכית שעונה על צורכי הכלל ומעודדת למידה לאורך כל החיים.

       

      אפשרויות השכלה גבוהה ביוון

      יוון מציעה מגוון רחב של אפשרויות השכלה גבוהה, הכוללות:

      • אוניברסיטאות ציבוריות: לימודים באוניברסיטאות ציבוריות ביוון זולים יחסית, עם שכר לימוד שנתי של כ-1,000 אירו עבור סטודנטים מהאיחוד האירופי. עבור סטודנטים ממדינות אחרות, שכר הלימוד עשוי להיות גבוה יותר, ויכול להגיע עד 15,000 אירו לשנה.
      • אוניברסיטאות פרטיות: ביוון פועלות גם מספר אוניברסיטאות פרטיות, המציעות מגוון רחב של תכניות לימודים. שכר הלימוד באוניברסיטאות פרטיות גבוה יותר מאשר באוניברסיטאות ציבוריות, ויכול להגיע עד 20,000 אירו לשנה.
      • מכללות: מכללות ביוון מציעות תכניות לימודים מקצועיות בתחומים שונים, כגון הנדסה ועסקים. שכר הלימוד במכללות טכנולוגיות נמוך יחסית, ויכול להגיע עד 5,000 אירו לשנה.

      יוון מציעה מגוון רחב של אפשרויות השכלה גבוהה במחירים סבירים. סטודנטים זרים עשויים להיות זכאים למלגות שונות המסייעות במימון לימודיהם. חשוב לציין שמידע זה הוא כללי בלבד, וייתכן שיהיו שינויים במחירי שכר הלימוד ובתנאי המלגות. מומלץ לבדוק את המידע המעודכן באתרי האינטרנט של האוניברסיטאות, הגופים הממשלתיים והארגונים הרלוונטיים.

       

      מערכת הבריאות ביוון

      למרות קיומה של מערכת בריאות ציבורית (EOPYY), 35% מהוצאות הבריאות במדינה מופנות לרפואה פרטית. לכן מומלץ לרכוש ביטוח בריאות פרטי נוסף, במיוחד אם מתגוררים באיים הרחק מהערים הגדולות.

       

      בנקאות ביוון

      ישראלים יכולים לפתוח חשבון בנק מקומי ביוון בבנקים גדולים כמו:

      כמו כן, מומלץ לפתוח חשבון בשירות המאפשר לנהל כספים במטבעות שונים ולהעביר כספים בין ישראל ליוון.

       

      כמה עולה לגור ביוון

      הערה: עלויות המחיה עשויות להשתנות משמעותית בהתאם למיקום, לאורח החיים ולגורמים אישיים נוספים. עם זאת, ניתן לומר באופן כללי כי עלות המחיה ביוון נמוכה יחסית למדינות מערב אירופה אחרות. הנה פירוט ממוצע של הוצאות עיקריות:

      קטגוריה עלות (אירו)
      דיור
      דירת חדר אחד במרכז העיר 400-600
      דירת שני חדרים במרכז העיר 600-800
      דירת שלושה חדרים במרכז העיר 800-1200
      שירותים (מים, חשמל, גז) 100-150
      אינטרנט 20-30
      מזון
      ארוחה במסעדה זולה 10-15
      ארוחה במסעדה בינונית 20-30
      ארוחה במסעדה יוקרתית 40+
      מצרכים בסיסיים לחודש (אדם אחד) 200-300
      קפה 2-3
      תחבורה
      כרטיס חודשי לאוטובוס או רכבת תחתית 30-40
      נסיעה במונית (לקילומטר) 2-3
      דלק (ליטר) 1.8-2
      חניה חודשית 50-100
      הוצאות נוספות
      בידור 50-100
      בגדים 50-100
      סה"כ הוצאות חודשיות משוערות
      משפחה בת 4 נפשות 2,000-2,500

      חשוב לציין שמדובר בהערכות כלליות, וניתן לחסוך משמעותית על ידי בחירת מקום מגורים זול יותר, בישול בבית ושימוש בתחבורה ציבורית.

       

      שאלות ותשובות נפוצות על רילוקיישן ליוון

       

      איך מתמודדים עם נושא המיסוי הכפול בין ישראל ליוון?

      ישראל ויוון חתומות על אמנה למניעת כפל מס, המסדירה את נושא המיסוי עבור ישראלים החיים ביוון. ככלל, אם תהפכו לתושבי מס ביוון, תשלמו מס במדינה בה הופק ההכנסה. חשוב להגיש בקשה לניתוק תושבות מס בישראל ולהצהיר על מעמדכם ברשויות היווניות. התהליך מורכב ודורש ליווי מקצועי של רואה חשבון המכיר את חוקי המס בשתי המדינות. ביוון קיים גם מסלול מס מיוחד לתושבים חדשים המשקיעים בנדל"ן או עסקים, המעניק הטבות משמעותיות בשנים הראשונות.

       

      האם יש קהילה ישראלית פעילה ביוון, ואיפה ניתן למצוא אותה?

      כן, ישנה קהילה ישראלית הולכת וגדלה ביוון, במיוחד באזור אתונה ובאיים הפופולריים. באתונה ישנם מספר מוקדים של פעילות ישראלית, כולל בתי כנסת ומסעדות כשרות. קיימות קבוצות פייסבוק פעילות המספקות תמיכה ומידע שימושי למתעניינים. מדי שנה מתקיימים אירועים קהילתיים בחגים, והקהילה מספקת רשת תמיכה חברתית ומקצועית. באיים כמו כרתים וקורפו ישנן גם כן קהילות קטנות יותר של ישראלים, חלקם עוסקים בתחום התיירות והנדל"ן. החיבור לקהילה הישראלית יכול להקל משמעותית על תהליך ההשתלבות ביוון.

       

      האם יוון היא באמת מקום טוב לחיות בו לטווח ארוך?

      יוון נחשבת למדינה שקל להשתקע ולהיקלט חברתית בה. היוונים מסבירי פנים, האקלים נוח ואיכות החיים גבוהה. ערים כמו אתונה וסלוניקי פופולריות במיוחד בקרב מהגרים בשל תשתיותיהן הנוחות ונגישותן לשירותים ציבוריים.

       

      איזה איזור ביוון הוא הטוב ביותר להשקעה בנדל"ן?

      מבחינת השקעות נדל"ן, אזורים כמו אתונה וכרתים נחשבים לאטרקטיביים במיוחד בגלל הביקוש הגבוה לשכירות. הרווחיות הממוצעת מהשכרת דירות באזורים אלה נעה בין 2% ל-10%. עם זאת, חשוב לבחון בקפידה את כדאיות וההיבטים המשפטיים והמיסויים של כל השקעה בנדל"ן ביוון וניתן לעשות זאת בעזרת המשרד שלנו.

       

      הגירה ליוון מתחילה במשרד רואי חשבון גרינברג

      רילוקיישן ליוון הוא משימה לא קטנה, והוא כולל הגשת טפסים למוסד לביטוח לאומי ולרשות המיסים, הבנה מלאה של תהליך ניתוק האזרחות ופעולות למניעת כפל מס. את תהליך הרילוקיישן ליוון כדאי להתחיל במשרד רואי חשבון גרינברג כדי להימנע מטעויות יקרות ולוודא שאתם עומדים בכל דרישות המס גם בארץ וגם ביוון.

      מתכננים רילוקיישן ליוון? אנחנו נעזור לכם להבין את היבטי המיסוי גם בארץ וגם ביוון ונעזור לכם לבנות תקציב שמתאים לחיים טובים ואיכותיים ביוון. הגירה ליוון היא הרפתקה מרגשת שיכולה לפתוח בפניכם עולם עשיר בהזדמנויות. הקדישו זמן לתהליך ותכננו את הרילוקיישן היטב. אנחנו נוודא שהמעבר שלכם יהיה חלק ושתגיעו ליוון מצוידים בידע ומוכנים לחיים חדשים.

      עמית גרינברג
      עמית גרינברג

      יועץ מס ומנהל משרד גרינברג בע"מ המעניק שירותי הנהלת חשבונות, ייעוץ עסקי וייעוץ מס.

      שתפו את המאמר עם חברים
      צרו איתנו קשר

      זקוקים לייעוץ? פנייתכם חשובה לנו, אנא השאירו פרטים ונציג מטעמנו יחזור אליכם בהקדם האפשרי



        גרינברג רואי חשבון

        משרד המתמחה בהנהלת חשבונות וייעוץ מס לחברות, עסקים קטנים ובינוניים, בנוסף לכך, המשרד מציע שירות סיוע וליווי בסוגיות המס השונות הכרוכות בתהליך הרילוקיישן לכל המדינות בעולם. צוות המשרד מקצועי, אדיב ומנוסה בתחום, תוך מתן שירות מסור ואישי לפי צרכיו של כל לקוח.

        חיפוש
        אולי יעניין אותך גם...
        דילוג לתוכן