טופס 6111 (דוח התאמה למס), או דוח רווח והפסד המותאם לצורכי מס, הוא נספח לדוח המס השנתי שחברות ועוסקים עצמאיים נדרשים להגיש לרשות המיסים. הדוח, שמספרו 6111, מכונה גם 'נספח לטופס הדו"ח השנתי ליחיד ולחבר בני אדם לשנת המס', והוא מיועד לחברות ולעוסקים שהמחזור העסקי שלהם עולה על 300 אלף ₪ בשנה כולל מע"מ. ממלאי הדוח נדרשים לפרט את נתוני הדוחות הכספיים שלהם לרבות דוח רווח והפסד, דוח התאמה למס ומאזן. חברות ועוסקים עצמאיים שהמחזור העסקי שלהם קטן מ־300 אלף ₪, פטורים ממילוי הדוח.
צריכים למלא טופס 6111 – דוח התאמה למס? הינה כל מה שאתם צריכים לדעת עליו.
מי צריך להגיש דוח התאמה למס?
כאמור, עוסקים עצמאיים וחברות שמגישים דוחות מס שנתיים, בעלי העסקים צריכים לצרף לאסופת הטפסים את הנספח לדוח השנתי שנקרא דוח התאמה למס, או טופס 6111, ובלבד שהמחזור העסקי שלהם גדול מ-300 אלף ₪ בשנה כולל מע"מ. חברות ועוסקים הפטורים מהגשת הנספח הם מוסדות ציבוריים, תאגידים בנקאיים, חברות ביטוח, שותפויות נפט, נאמנויות, חקלאים וכן כל מי שהמחזור העסקי שלו קטן מ-300 אלף ₪.
איך מגישים דוח התאמה למס?
מילוי טופס 6111 הוא תהליך מורכב למדי ומחייב תשומת לב מלאה והקפדה על פירוט מלא של כל הנתונים הנדרשים. כדי להגיש את הדוח יש להוריד דוח התאמה למס לדוגמה ולמלא אותו. לחלופין אפשר למלא את הנספח לדוח השנתי במערכת המקוונת של רשות המיסים ולבצע שידור דוח 6111. אם אתם ממלאים את הדוח המקוון, הזינו את כל הנתונים בשדות הרלוונטיים, הדפיסו את הדוח המלא, חתמו עליו וצרפו אותו לדוח השנתי שאתם מגישים לרשות המיסים.
טופס 6111 להורדה | טופס 6111 מקוון באתר רשות המיסים
הוראות מילוי של טופס 6111
אם תעיינו במסמך דוח התאמה למס דוגמה, תבינו שמדובר בטופס ארוך שכולל סעיפים רבים. יש להקדיש זמן לכל סעיף ולמלא את כל הנתונים בתשומת לב מלאה:
- בחלק העליון של טופס 6111 יש למלא פרטים מזהים;
- בחלק א' יש למלא נתוני רווח והפסד ולחתום עליהם;
- בחלק ב' יש למלא נתוני דוח התאמה למס ולחתום עליהם;
- בחלק ג' יש למלא את נתוני המאזן לנכסים, להתחייבויות ולהון ולחתום עליהם.
מלאו את הנתונים בקפידה והעבירו אותם לבדיקת רואה החשבון שלכם לפני שתגישו אותם לרשות המיסים.
לפני שממלאים דוח התאמה למס, עוברים במשרד גרינברג
צריכים למלא את הנספח לדוח המס השנתי שלכם? אל תתמודדו עם זה לבד. צוות רואי חשבון במשרד גרינברג ימלא בשבילכם את הטופס ויקפיד על כל פרט ופרט. נתוני הרווח וההפסד, נתוני ההתאמה למס ונתוני המאזן שלכם צריכים להיות מדויקים ולהתאים לספרי העסק. אז אל תתנו לנתונים לבלבל אתכם, כי זאת העבודה שלנו. לפני שממלאים דוח התאמה למס, עוברים במשרד גרינברג. הביאו גם את זה בחשבון.