רוצה לוודא שהעסק שלך מתנהל באופן יעיל וחכם, מנהל את כל הספרים בצורה תקינה ובשורה התחתונה, חוסך כמה שיותר?
מלאו פרטים עכשיו וניצור קשר בקרוב!
למידע וייעוץ מקצועי



    למידע נוסף וייעוץ מקצועי >
    למידע נוסף וייעוץ מקצועי X
    השאירו פרטים ונשמח לחזור אליכם



      גילוי מרצון

      נוהל גילוי מרצון
      תוכן עניינים

      במאמר זה נבין מהו גילוי מרצון, ולמה הוא חשוב; נברר למי הוא רלוונטי; ונבדוק איך להגיש את הבקשה לפי הוראות החוק. מבולבלים? אנחנו לגמרי מבינים. למרבה המזל, אתם לא צריכים להתמודד לבד עם הליך גילוי מרצון ועם כל המורכבויות שלו, כי בדיוק בשביל זה אנחנו כאן. מוכנים להתחיל? הינה כל מה שאתם צריכים לדעת.

       

      מהו נוהל גילוי מרצון?

      גילוי מרצון הוא תהליך שעוזר לנישומים (אנשים או תאגידים החייבים בתשלומי מס למדינה) להודיע לרשות המיסים על שגיאות שחלו בדיווחי המס שלהם בעבר או על השמטות מס שאירעו בשוגג או בכוונה. עיקרו של דבר, הליך גילוי מרצון הוא הזדמנות לתקן טעויות בלי להיענש עליהן ולהסדיר את היחסים עם רשות המיסים. בתהליך גילוי מרצון הנישום מדווח לרשות המיסים על כל מידע הרלוונטי לחובות המס שלו. הדיווח יכול לכלול מידע על כספים שהוא קיבל או העביר, דפי בנק, קבלות וחשבוניות. רשות המיסים בודקת את דיווחי הנישום וממסה אותו לפיהם. במקרים רבים הנישום מקבל רשות לשלם את חובות המס שלו בתשלומים חודשיים. כדי לדווח לרשות לפי נוהל גילוי מרצון נישומים צריכים להתאים לקריטריונים מסוימים. התאמה לקריטריונים האלה מתירה לנישומים גילוי מרצון בלי חקירה או ענישה ובלבד שהם מדווחים על חבויות המס שלהם במלואן. אם אתם מעוניינים בגילוי מרצון וחושבים שאתם מתאימים לקריטריונים שנקבעו ברשות המיסים לגילוי מרצון, אל תעשו את זה לבד. דברו עם רואה החשבון שלכם וקבלו הכוונה מתאימה.

       

      הליך גילוי מרצון

      הליך גילוי מרצון כולל דיווח לרשות המיסים על הכנסות שהתקבלו ולא דווחו, ועל מסים שלא שולמו. הוא עוזר לנישומים להימנע מקנסות ומהליכים משפטיים ונותן להם הזדמנות לתקן טעויות עבר ולהסדיר את היחסים עם רשות המיסים.

      הליך גילוי מרצון כולל ארבעה שלבים עיקריים:

      1. כימות החוב לרשות המיסים – הכימות כולל את ההכנסות, את העסקאות ואת הנכסים שלא דווחו.
      2. הכנת הבקשה לגילוי מרצון – מילוי טפסים רלוונטיים וצירוף מסמכים שתומכים בבקשה.
      3. הגשת בקשה לגילוי מרצון – לפי הנחיות רשות המיסים.
      4. תשלום חובות – לאחר בדיקת הבקשה ואישורה הנישום נדרש לשלם את חובות המס שלו.

      חשוב להבין שתהליך גילוי מרצון מס הכנסה איננו מבטיח חנינה מלאה מהעונשים שנקבעו בחוק. עדיין ייתכנו עונשים אך בשיעור מופחת. ולכן חשוב לדייק בכל פרט מפרטי הבקשה ולהיעזר ברואה חשבון כדי שהבקשה תהיה מלאה ומדויקת, וכדי שהנישום יוכל להסדיר את יחסיו עם רשות המיסים ולפתוח דף חדש.

       

      קריטריונים להגשת בקשה לגילוי מרצון

      אין להקל ראש בהליך גילוי מרצון, וחשוב לדעת שרשות המיסים קבעה קריטריונים מחמירים המחייבים את הנישומים שמעוניינים בגילוי מרצון:

      • הגילוי מרצון – כשמו כן הוא – צריך להיעשות מרצון.
      • אי אפשר להתחיל גילוי מרצון אם מתנהלת חקירה ברשות המיסים בעניינו של הנישום.
      • הגילוי מרצון צריך להיות מדויק ולמסור את המידע במלואו. אם הנישום איננו מוסר את כל המידע לרשות המיסים, הוא לא יורשה להגיש את הבקשה וייענש.
      • הגילוי מרצון כולל קנסות שהוטלו בעבר על הנישום וטרם שולמו.

      לפני הגשת בקשה לגילוי מרצון הנישום צריך להבין את הקריטריונים שנקבעו ולוודא שהוא עומד בכל אחד מהם. מומלץ לא לוותר על ייעוץ של רואה חשבון גם כשחושבים על גילוי מרצון וגם כשמכינים את הבקשה.

       

      איך להגיש בקשה לגילוי מרצון?

      אם אתם זכאים להגיש בקשה לגילוי מרצון, אתם צריכים להגיש אותה בסניף המקומי של רשות המיסים. לפני שאתם מתחילים להכין את הבקשה, עיינו בהנחיות ובתקנות הרלוונטיות לגילוי מרצון ובררו אילו טפסים יש למלא ואילו אסמכתאות יש לצרף. בגוף הבקשה תצטרכו לדווח על חובות המס שלכם במלואם ועל הכנסות ורווחים שלא דווחו. תצטרכו להסביר את הסיבה לאי הדיווח ולהוכיח שהדבר נעשה בתום לב. אך גם אם הדבר לא נעשה בתום לב, תידרשו להמשיך בתהליך ולהשלים אותו ובלבד שאתם עומדים בקריטריונים שנקבעו לו. תהליך גילוי מרצון הוא מורכב למדי וגוזל זמן ומשאבים. חשוב מאוד למסור לרשות המיסים את כל המידע הדרוש ולגבות אותו באסמכתאות.

       

      תהליך הגילוי מרצון מתחיל במשרד גרינברג

      גילוי מרצון הוא תהליך מורכב ומרתיע; ובדיוק בגלל זה לא כדאי לוותר על ייעוץ של רואה חשבון. חושבים על גילוי מרצון? הדרך לרשות המיסים מתחילה במשרד רואי חשבון גרינברג המתמחה בשרותי ראיית חשבון לחברות, לעוסקים פטורים ולעוסקים מורשים. למה? ראשית, כיוון שאנחנו יכולים להעריך את המצב ולקבוע אם אתם צריכים גילוי מרצון או לא. אם אינכם צריכים גילוי מרצון, קרוב לוודאי שתידרשו לשלם את הקנסות שלכם כדי להימנע מחקירה שתדרדר את מצבכם; אם אתם צריכים גילוי מרצון, אנחנו נלווה אתכם בתהליך ונוודא שהוא יושלם במלואו בלי להזיק לכם או לפגוע בכם. שנית, אנחנו ננהל בשבילכם את האינטראקציה עם רשות המיסים ונייצג אתכם בכל פגישת בירור הנדרשת להשלמת החקירה. כמו כן, נלמד אתכם איך להתנהל בצורה כלכלית נכונה על מנת להימנע ממצבים דומים בעתיד. נבדוק את הספרים שלכם ואת התנהלות המס שלכם, נזהה נקודות חולשה ונטפל בכל בעיה שעלולה לפגוע בקשר שלכם עם רשות המיסים.

       

      אז אל תתמודדו לבד עם תהליך הגילוי מרצון, ואל תוותרו על הסיוע של צוות רואי החשבון של משרד גרינברג. אנחנו כאן בשבילכם, וזה הגילוי מרצון שלנו!

      עמית גרינברג
      עמית גרינברג

      יועץ מס ומנהל משרד גרינברג בע"מ המעניק שירותי הנהלת חשבונות, ייעוץ עסקי וייעוץ מס.

      שתפו את המאמר עם חברים
      צרו איתנו קשר

      זקוקים לייעוץ? פנייתכם חשובה לנו, אנא השאירו פרטים ונציג מטעמנו יחזור אליכם בהקדם האפשרי



        גרינברג רואי חשבון

        משרד המתמחה בהנהלת חשבונות וייעוץ מס לחברות, עסקים קטנים ובינוניים, בנוסף לכך, המשרד מציע שירות סיוע וליווי בסוגיות המס השונות הכרוכות בתהליך הרילוקיישן לכל המדינות בעולם. צוות המשרד מקצועי, אדיב ומנוסה בתחום, תוך מתן שירות מסור ואישי לפי צרכיו של כל לקוח.

        חיפוש
        אולי יעניין אותך גם...
        דילוג לתוכן